Prosessen Læringssystemet Foredrag og workshops

Prosessen

Å redusere sykefravær er et lederansvar, og mange av organisasjonens ledere må gjøre noe annerledes enn de gjør i dag om sykefraværet skal gå ned. Vår tilnærming er å ta tak i lønnsomme lederaktiviteter som beviselig reduserer sykefraværet. Deretter sikrer vi gjennomføring. Resultatet er et fravær som holder seg lavt, år etter år.

Avgjørende for å lykkes er en smart og velprøvd prosess for endring. Her oppsummerer vi de fem viktigste delene av prosessen.

  • 1: Forankring hos toppledelsen
  • 2: Kartlegging av beste praksis
  • 3: Prosjektstart
  • 4: Måling og analyse
  • 5: Treningssamlinger

Forankring hos toppledelsen

For å redusere sykefravær må prosessen forankres godt fra øverste leder og ned i virksomheten. Vi bruker derfor nødvendig tid for å sikre god forankring. Med hjelp fra oss defineres prosjektet, nøkkelpersoner involveres, og det settes tydelige og realistiske mål. Slik etableres eierskap og forpliktelse til arbeidet som skal gjøres.

Kartlegging av beste praksis

Vi vet at det finnes ledere i enhver virksomhet som oppnår lavt fravær på grunn av måten de jobber på. Dette er gode ledere som gjennom prøving og feiling har funnet ut hva som fungerer og hva som gir effekt.

Disse lederne samler vi til en unik beste praksis-workshop der representanter fra toppledelsen er tilstede. Med vår støtte og hjelp finner vi nøkkelaktivitetene som gjør at de lykkes. Dette danner grunnlaget for beste praksis i virksomheten.

De samme lederne vil fungere som rollemodeller og være en viktig del av prosessen videre. Ved å bruke egne medarbeidere som rollemodeller sikrer vi nødvendig eierskap til prosessen, større troverdighet og mindre motstand mot endringsarbeidet.

Prosjektstart

En vesentlig del av endringsarbeidet er strukturerte ledersamlinger. Den første samlingen markerer starten på prosjektet. Her møtes alle ledere som kan påvirke sykefraværet. De interne rollemodellene presenterer aktivitetene som gir dem resultater i hverdagen. Resten av ledelsen evaluer sitt arbeid mot hva de beste gjør og finner sitt forbedringspotensial. Det å vurdere egen praksis opp mot de bestes praksis skaper både motivasjon og endringsvilje.

Utfordringen med alt lederarbeid er å skape gjennomføring. For å sikre gjennomføring får alle ledere tilgang til Maze sitt app-baserte læringssystem. Systemet setter trening i system, gir feedback på medarbeidernes opplevelse av beste praksis og samler oppskrifter og verktøy på en pedagogisk måte. Når alle har beste praksis tilgjengelig i lomma til en hver tid blir det lett å være god!

Måling og analyse

Når beste praksis er nødvendig forankret blir alle de involverte lederne målt på egen gjennomføring. Målingene skjer i form av feedback fra medarbeiderne. Opplever medarbeiderne beste praksis-aktivitetene i hverdagen? Er aktivitetene implementert på tvers av organisasjonen? Regelmessig måling og rett oppfølging bidrar til å sikre gjennomføring.

Underveis analyserer vi hvor stor effekt de ulike aktivitetene har og sikrer at alle jobber med de rette aktivitetene. Analysene brukes aktivt i endringsarbeidet og er en viktig del av diskusjonene på treningssamlingene.

Treningssamlinger

Det første året gjennomføres treningssamlinger en dag pr. kvartal der lederne møtes. Her jobbes det aktivt med erfaringsdeling og beste praksis, og alle får feedback på egen gjennomføring.

At lederne får tilgang til fakta på hvordan de gjennomfører beste praksis er viktig. Slik ser de egen utvikling, hvordan de presterer sammenliknet med de beste og hvilke positive resultater arbeidet deres gir. Å dele resultatene med hverandre skaper forpliktelse til arbeidet, motiverer til å prestere enda bedre og sikrer at arbeidet blir fulgt opp.

Måling, analyse og deling av erfaring på samlingene vil på sikt smelte over i ordinær drift og bli en del av måten organisasjonen jobber på, uten hjelp fra People@Work.

Bli kontaktet av oss

  • Ved å sende inn dette skjemaet gir du din tillatelse til at en våre konsulenter tar kontakt med deg på telefon eller epost.

Maze Feedback AS | People@Work

Karoline Kristiansens Vei 7 | 0661 Oslo, Norway | Tel : +47 90 59 12 59

Privacy Policy & Security Policy

Scroll to top